Burger zgodny z zasadami diety keto? No jasne! Zamiast niezdrowego pieczywa przygotuj proteinowe bułki KetoMix, kilka plasterków warzyw i już wspaniały burger bez węglowodanów masz w ręku. Jest dozwolony już od pierwszej fazy diety.
Przepis jest odpowiedni już od 1. fazy.
Na 1 porcję będziesz potrzebować:
- 1 miarkę KetoMix bułek,
- wodę,
- sól i kminek,
- bakłażan,
- cebulę,
- musztardę,
- olej.
Sposób przygotowania
Miarkę KetoMix bułek wymieszaj z wodą. Z powstałego ciasta uformuj kulki. Dodaj kminek i sól. Piecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia 20 minut w 170 °C. Na patelni rozprowadź niewielką ilość oleju. Bakłażana i cebulę pokrój w plasterki. Podsmaż je na oleju. Upieczoną bułkę przekrój i posmaruj musztardą. Włóż bakłażana i cebulę. Przebij całość wykałaczką.
Życzymy smacznego !