Proteinowy bezglutenowy chleb
Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Ciastka i utrata masy ciała oparta o dietę o niskiej zawartości węglowodanów nie idą w parze? KetoMix obala ten mit. Z naszym chlebem możesz chudnąć i jednocześnie cieszyć się pysznymi wypiekami. Proteinowe pieczywo bezglutenowe KetoMix doskonale ułatwia dietę ketonową, a dzięki obniżonej zawartości węglowodanów może być również świetnym pomocnikiem w utrzymaniu wagi po skończeniu diety.
Nasz proteinowy chleb nadaje się również dla osób z celiakią.
- Chleb nadaje się od pierwszej fazy diety KetoMix.
- W pierwszej fazie diety KetoMix możesz tym produktem zastąpić 1 posiłek dziennie, a to w połączeniu z innymi dozwolonymi pokarmami.
Instrukcja przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Do miski wlej 15-20 ml wody, dodaj 30 g mieszanki, uformuj bułkę, ułóż na papierze do pieczenia i piecz przez 15 minut.
Miarka odpowiada około 30 gramom sypkiej mieszanki KetoMix. Jedna miarka odpowiada w przybliżeniu jednej porcji pokarmu KetoMix. Zalecamy użycie cyfrowej wagi kuchennej, aby uzyskać dokładną wagę.
Składniki
białko serwatkowe, kolagen, suszone białko jaja, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, błonnik z cykorii, olej słonecznikowy, zagęszczacz: guma arabska, błonnik jabłkowy, ekstrakt drożdżowy, mączka lniana, błonnik ziemniaczany; substancje spulchniające: wodorowęglan sodu, difosforan sodu; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, substancja przeciwzbrylająca: fosforan wapnia, mieszanka witaminowo-mineralna: witamina A (octan retinylu), witamina D (cholekalcyferol), witamina E (octan D-alfa-tokoferylu), witamina K (fitomenadion), witamina B1 (monoazotan tiaminy), witamina B2 (ryboflawina), witamina B3 (nikotynamid), witamina B5 (D-pantotenian wapnia), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), witamina B9 (kwas pteroilomonoglutaminowy), witamina B12 (hydroksykobalamina), biotyna (D- biotyna), witamina C (kwas L-askorbinowy), magnez (tlenek magnezu), żelazo (fumaran żelaza), miedź (glukonian miedzi), jod (jodan potasu), cynk (cytrynian cynku), mangan (glukonian manganu), selen (selenin sodu), chrom (chlorek chromu), potas (chlorek potasu); sól.
Alergeny
mleko, jajka. Może zawierać śladowe ilości soi.
Wartośći odżywcze
WARTOŚCI ODŻYWCZE |
na 100 g |
na 1 porcję (30 g) |
Wartość energetyczna |
1603 kJ / 383 kcal |
481 kJ / 115 kcal |
Tłuszcz |
9 g |
2,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4 g |
1,2 g |
Węglowodany |
18 g |
5,4 g |
w tym cukry |
2 g |
0,6 g |
Błonnik |
10 g |
3 g |
Białko |
48 g |
14,4 g |
Sól |
1 g |
0,3 g |
Witaminy
Witaminy i składniki mineralne |
100 g produktu zawiera |
%* na 100 g |
witamina A |
533,33 μg |
67 % |
witamina C |
53,33 mg |
67 % |
witamina E |
8 mg |
67 % |
Tiamina |
0,73 mg |
66 % |
Ryboflawina |
0,93 mg |
66 % |
Niacyna |
10,66 mg |
67 % |
Kwas pantotenowy |
4 mg |
67 % |
witamina B6 |
0,93 mg |
66 % |
Biotyna |
33,33 μg |
67 % |
Kwas foliowy |
133,33 μg |
67 % |
witamina B12 |
1,66 μg |
66 % |
witamina D |
3,33 μg |
67 % |
witamina K |
50 μg |
67 % |
potas |
890 mg |
46 % |
magnez |
250 mg |
67 % |
żelazo |
9,33 mg |
67 % |
cynk |
6,66 mg |
67 % |
mangan |
1,33 mg |
67 % |
miedź |
0,66 mg |
66 % |
jod |
100 μg |
67 % |
selen |
36,66 μg |
67 % |
chrom |
26,66 μg |
67 % |
% * - zalecana dzienna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych)
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 20°C z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Po otwarciu zużyć w ciągu 1 miesiąca.
Zawartość opakowania: Opakowanie zawiera 10 porcji, 1 porcja = 30 g.
Ostrzeżenie: dieta ketogeniczna nie jest odpowiednia dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. Zalecamy skonsultowanie się z lekarzem przed rozpoczęciem diety ketogenicznej oraz 3 tygodnie po jej rozpoczęciu. Przyjmuj odpowiednią ilość płynów, co najmniej 1,5 litra dziennie.
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.