Przepis na pieczone racuchy z kaszki bananowo-jabłkowej. Ten posiłek jest odpowiedni już od pierwszej fazy diety keto.
Co będziesz potrzebować (na 1 porcję)
- miarkę kaszki bananowo-jabłkowej KetoMix (może też być czekoladowa),
- szczyptę cynamonu,
- jedno białko,
- łyżkę twarogu,
- smak waniliowy KetoMix
Sposób przygotowania
Miarkę kaszki bananowej KetoMix rozmieszaj w ok 100 mililitrach zimnej wody. Łyżeczkę nasion chia lub maku wymieszaj z cynamonem. Białko ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z kaszką. Mieszankę białka i kaszki nałóż łyżką po 6 racuchów na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, tak aby racuchy nie stykały się ze sobą. Piecz w temperaturze 200 °C ok 12 minut do uzyskania złotego koloru. Do ozdobienia racuchów możesz wymieszać kopiastą łyżkę chudego twarogu z połową łyżeczki smaku waniliowego KetoMix. Każdego racucha możez też udekorować uprażonym na sucho orzechem włoskim i posypać cynamonem. Lub wypróbuj nasz syrop czekoladowy z cykorii.