Posiłek odpowiedni od 2. fazy diety ketogenicznej.
Co będziesz potrzebować
- 150g łososia
- 4 cherry pomidorki
- 50g cebuli
- cytrynę
- rozmaryn
- cienki plaster masła
Sposób przygotowania
Łososia pokrój w kostkę wielkości ok 3×3cm. Jeśli jest ze skórą to trzeba ją najpierw ściągnąć. Usuń ewentualne ości. Cebulę pokrój na kółka. Pomidorki umyj. Cytrynę umyj i razem ze skórką pokrój na plasterki.
Na patyku do szaszłyków nadziewaj kolejno łososia, cytrynę, pomidora i cebulę. Szaszłyki umieść w żaroodpornym naczyniu, dodaj masło i trochę wody. Szaszłyki posyp rozmarynem najlepiej świeżym. Naczynie żaroodporne przykryj pokrywką lub folią aluminiową. Piecz w piekarniku w 180 stopniach ok 30 minut. Na ostatnie 5 minut pieczenia zdejmij przykrycie. Podawaj z sałatką z warzyw.