Włoska zupa z cukinii

Przepis na włoską zupę z cukinii. Posiłek odpowiedni od pierwszej fazy diety keto.

Co będziesz potrzebować

1 porcja
Od 1. fazy

  • łyżkę oliwy z oliwek
  • 1 łyżkę drobno posiekanego czosnku
  • garść posiekanych liści bazylii
  • sól morską i pieprz mielony
  • Cukinię (najlepiej średniej wielkości), przekrojoną wzdłuż na ćwiartki a następnie na plastry o grubości 1 cm
  • 750 ml wody lub wywaru warzywnego
  • garść posiekanej zielonej pietruszki
  • 1 miarka zupy warzywnej KetoMix
  • 1 łyżeczka kwaśnej śmietany do ozdoby

Sposób przygotowania

Na średnim ogniu rozgrzej na patelni oliwę z oliwek. Podsmaż na niej czosnek, bazylię i posoloną cukinię. Smaż ok 10 minut, aż cukinia zmięknie i nabierze złotego koloru. Dodaj pieprz, zalej wywarem lub wodą i gotuj 8 minut. Zdejmij z ognia. Trzy czwarte zupy zmiksuj na krem i dodaj do reszty zupy. Dodaj pietruszkę. Dodaj sól do smaku. Rozlej zupę do talerzy i każdą porcję ozdób odrobiną świeżo zmielonego pieprzu. Do swojej porcji nie zapomnij dodać jedną miarkę KetoMix zupy warzywnej.

 
 

Nie masz jeszcze konta?

Zarejestruj się i uzyskaj wiele korzyści:

Prezent urodzinowy - nie zapomnij wpisać swojej daty urodzenia

Zniżka na ponowny zakup

Przegląd wszystkich zamówień

Szybkie powtórzenie zamówienia

Nie musisz wypełniać swoich danych

Rejestracja

Opcje transportu

DPD
95 Kč
Zásilkovna
50 Kč